Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τάρτα με βλίτα και ανθότυρο!



Για την ζύμη
400 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
2 αυγά
5 κ,σ νερό
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια βλίτα ζεματισμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ γαλοπούλα καπνιστή
150 ανθότυρο ή μυζήθρα
200 γρ κασέρι τριμμένο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά
Αλάτι πιπέρι
2 κ,σ ηλιόσπορο

 Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, την χωρίζουμε στα δύο, και το ένα μέρος το ανοίγουμε σε φύλλο, και το απλώνουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα,
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα βλίτα, βάζουμε λίγο αλάτι, και πιπέρι, τα βγάζουμε από τη φωτιά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, και το γάλα, τα ανακατεύουμε με τα βλίτα, την γαλοπούλα, τα τυριά, και τα βάζουμε επάνω στη ζύμη, και με την υπόλοιπη ζύμη, κάνουμε λωρίδες, και σκεπάζουμε τη γέμιση.



Πασπαλίζουμε με λίγο κασέρι, και τα σποράκια, και ψήνουμε την τάρτα, 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, στον αέρα.


Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ