Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κυδωνόπαστα!


Αφού φτιάξαμε τον πελτέ,με τον ζωμό τον κυδωνιών,  με τα κυδώνια που μας περίσσεψαν, όπως τα φλούδια και τα μήλα, με αυτά θα κάνουμε το κυδωνόπαστο.
Μπορούμε να κάνουμε μόνο πάστα χωρίς να κάνουμε πελτέ αν βράσουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και τα λιώσουμε με το μπλέντερ.

Υλικά για το κυδωνόπαστο:
2 κιλά κυδώνια
2 μήλα
ζάχαρη
αμύγδαλα
αρμπαρόριζα

Περνάμε τα φρούτα από το μπλέντερ, εγώ τα περνάω από το μπλέντερ, που κάνω τις σάλτσες  ντομάτας, βγαίνει  αλλού ο χυλός,  αλλού τα φλούδια.


Μετράμε τον όγκο τους με ένα ποτήρι, και βάζουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε την αρμπαρόριζα, τα βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. 


Συχνά ανακατεύουμε με μία κουτάλα, ή μαρίζ, να μην μας κολλήσει, το βράζουμε τόσο, μέχρι να μην μπορούμε να το ανακατέψουμε εύκολα.

Πρέπει να μην μείνει υγρασία για να μην μας μουχλιάσει.

Λαδώνουμε ένα πιρέξ, βγάζουμε την αρμπαρόριζα, απλώνουμε την πάστα στο πιρέξ με μία σπάτουλα, την ισιώνουμε βουτώντας την σε λικέρ πορτοκαλιού, ή κονιάκ.

Αν θέλουμε βάζουμε και αμύγδαλα μέσα στην πάστα ή και να την διακοσμήσουμε σε κάθε κομματάκι να βάλουμε 1 αμύγδαλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς, βάζουμε το πιρέξ για 30 λεπτά στον αέρα.
Αφήνουμε την πάστα να στεγνώσει 1-2 μέρες,

Κόβουμε την κυδωνόπαστα σε κομμάτια και τα κυλάμε σε αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο.


Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ