Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αγριογούρουνο μεθυσμένο!!!





Να είναι μία καλή  χρονιά το 2013  με υγεία για όλους και καλά μαγειρέματα!
¨Με ένα πολύ νόστιμο φαγητό ξεκινάω  αυτή τη χρονιά!
Μπελαλίδικο φαγητό, αλλά πολύ ιδιαίτερο!
Εγώ χρειάζομαι 2 ώρες, μόνο για να το γράψω, γιαυτό και δεν το έβαλα τα Χριστούγεννα που χρόνος για τέτοια.
 Αγριογούρουνο μεθυσμένο, το λέω έτσι, γιατί εγώ με 1 ποτηράκι ψιλοζαλίστικα, στο γουρουνόπουλο έβαλα 2 ποτήρια!!!
 Τη συνταγή την έκανα τα Χριστούγεννα και ήταν φανταστική!
 Υλικά:
2 κιλά κρέας αγριογούρουνο
2  ποτήρια κρασιού, αρωματικό κόκκινο κρασί,εγώ έβαλα κρασί με άρωμα κανέλας, μπαχάρι γαρίφαλο,  κ.τ.λ.Οι Γερμανοί το λένε Gluhwein.



Το κρασί πίνεται ζεστό τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...

Για τη μαρινάδα:
2 ποτήρια κρασί
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γλ. κύμινο σε σπόρους
6-8 κόκκους μπαχάρι
8-10 κόκκους πιπέρια διάφορα
4-6  κεδροκούκουτσα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Θα χρειαστούμε ακόμη:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου
1 κύβο σπιτικό με αρωματικά
8-10 δαμάσκινα ξερά
1 κγλ κόρν φλάουερ
αλάτι πιπέρι
Για τη σαλαμούρα
1 φλιτζανάκι ξύδι
1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρέας στη σαλαμούρα, σε ένα μπολ με νερό  1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 φλιτζανάκι ξύδι.
Το αφήνουμε 2-3 ώρες να βγούνε τα αίματα.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα με όλα τα παραπάνω.



Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε μία σακούλα κατάψυξης, βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα, το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 βραδιά στο ψυγείο.



Την επομένη στραγγίζουμε το κρέας, κρατάμε  τα στερεά υλικά χώρια, από το κρασί.



Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη, στο τηγάνι βάζουμε όλα τα στερεά υλικά της μαρινάδας, τα σοτάρουμε μερικά λεπτά, προσθέτουμε και τον αρωματικό κύβο ψυγείου,  σβήνουμε με την κρέμα μπαλσάμικου και το κρασί.






Σε μία σακούλα φούρνου βάζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και όλα τα υλικά του τηγανιού, την κλίνουμε καλά την τρυπάμε σε 2-3 σημεία με μία βελόνα και την βάζουμε στο φούρνο.


Εγώ έψησα το κρέας 1/2 ώρα στους 190 βαθμούς και άλλες  2  ώρες στους 160 βαθμούς, έγινε λουκούμι.
Αφού ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε όπως και τα δαμάσκηνα,  το κρατάμε ζεστό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, τη σάλτσα την περνάμε από ένα τρυπιτό, πατάμε να περάσουν όλοι οι χυμοί από τα λαχανικά.


Βράζουμε τη σάλτσα και αν χρειαστεί την δένουμε με 1 κουταλάκι κόρν φλάουερ.
Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιλούζουμε με την σάλτσα.


Είναι μπελαλίδικο φαγητό, αλλά αξίζει τον κόπο, γίνετε πεντανόστιμο!
Μπορεί να γίνει και με μοσχάρι!
Καλή όρεξη!!!





9 σχόλια:

  1. Μπελαλιδικο ξεμπελαλιδικο εμενα μου φαινετε πεντανοστιμο και αξιζει να δοκιμαστεί!!!
    Καλη Χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μαργαρίτα! Ο μπελάς είναι το κρέας, αν έχεις το αγριογούρουνο το υπόλοιπο δεν είναι τίποτα!!!!!φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Εισαι φοβερη!!!!! Μπραβο σου!!!!! ειναι ολα τελεια!!!!

      Διαγραφή
  2. Παναγία μου, κόπος, αλλά ανταποδίδει με τη ζουμερή του νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μάρθα μου! Πραγματικά χαλάλι τον κόπο, έχω άντρα κυνηγό και κάνω συχνά κυνήγι, για νοστιμιά δεν το συζητώ!!!φιλάκια!!

      Διαγραφή
  3. Καλή χρονιά Ζουζού μου με υγεία,ευτυχία και αγάπη.Το μεθυσμένο σου τέλειο αν και μόνο που το είδα όόόλο αυτό αγχώθηκα αλλά αξίζει τον κόπο.
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά Ροδάνθη μου!Μην αγχώνεσαι καθόλου, με τη δεύτερη ματιά, θα δεις ότι είναι πολύ απλό, το κρέας αν υπάρχει, το άλλο είναι πανεύκολο!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Eύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία. Να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να μας φέρει αυτό που μας αξίζει!
    Και φυσικά πολλές, πολλές υπέροχες αναρτήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα μου χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία, σου εύχομαι!!! πολλά φιλιά από την παγωμένη Ξάνθη!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ