Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τάρτα μανιταριών με εύκολη σπιτική ζύμη κουρού!





Φανταστική τάρτα με εύκολη ζύμη κουρού
Αν βαρεθήκατε τα κουρουπιτάκια κάντε με τη ζύμη τάρτα, γίνετε τραγανή και πεντανόστιμη, με ότι υλικά έχουμε!
Εγώ είχα μανιτάρια πορτομπέλο ξεκίνησα τη διαδικασία με πράσο, κρεμμύδι και λίγο λουκάνικο μοίρασα τα σοταρισμένα υλικά στα δύο και έκανα και τάρτα και πιλάφι!
Πάμε να δούμε την τάρτα που έκανα!


Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
1 κ.γλ.μπέκιν
½ φλιτζάνι γιαούρτι
¼  φλιτζάνι ηλιέλαιο
¼ φλιτζάνι φυτίνη
1 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό

Εκτέλεση
Κάνουμε ζύμη με όλα  τα υλικά, αν χρειαστεί  προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

Την τοποθετούμε σε μία ταρτιέρα με λαδόκολλα, αφού την ανοίξουμε σε φύλλο, την τρυπάμε με ένα πιρούνι, κρατάμε λίγη ζύμη, όσο ένα μανταρινάκι για να την τρίψουμε στο τέλος.

 Εγώ βάζω το ταψί του κέικ  το αποσπώμενο, αυτό με το στεφάνι, βάζω από κάτω λαδόκολλα, βγαίνει πιο εύκολα όταν ψηθεί).


Ετοιμάζουμε τη γέμιση, θα χρειαστούμε:
250 γρ. μανιτάρια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο σε φετούλες
1 πράσινη πιπεριά ή και κόκκινη ότι έχουμε
2 λουκάνικα με πράσο Τρικάλων σε φέτες
¼ ποτηριού κρασί άσπρο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι κατάψυξης
1 φλιτζάνι τυριά διάφορα, φέτα και κίτρινα τυριά.
2 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια το πράσο, το λουκάνικο και την πιπεριά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα,
Απλώνουμε τα υλικά των μανιταριών στη ζύμη, ρίχνουμε επάνω την κρέμα των αυγών, και πασπαλίζουμε με τα τυριά, τρίβουμε με  το χοντρό τον τρίφτη το ζυμαράκι που μας περίσσεψε.



Ψήνουμε 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.

Ψήνεται τέλεια, η ζύμη γίνεται τραγανή απλά πεντανόστιμη!!!




Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ