Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα διπλοφουρνιστά με γλυκά του κουταλιού!!!




Μπισκότα με γλυκά του κουταλιού και ξηρούς καρπούς!
Τα έχουμε  ταράξει τα μπισκότα ή μπισκότι όπως τα λένε οι φίλοι μας οι Ιταλοί!!!
Εγώ τα λέω διπλοφουρνιστά και τα κάνω με ότι μου βρίσκετε στο σπίτι!
Πραγματικά είναι πολύ νόστιμα και για το καφεδάκι είναι ότι πρέπει, κρατάνε και πολλές μέρες,  λέμε αν μείνουν... λέμε!!



Υλικά:
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο βιτάμ
2 αυγά (από αυτά το ένα ασπράδι για την επικάλυψη)
2 φλιτζάνια αλεύρι + 2 κουταλιές για τα γλυκά φρούτα
2 κ.γλ μπέκιν
1 βανίλια
1 φλιτζάνι φουντούκια και αμύγδαλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα διάφορα φρούτα κόντιτα ή γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το ένα αυγό και τον ένα κρόκο.

Ανακατεύουμε τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς με τις δύο κουταλιές αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.




Προσθέτουμε στα αυγά το αλεύρι και τα φρούτα πλάθουμε δύο μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Χτυπάμε το ασπράδι του δεύτερου αυγού και περνάμε με πινέλο τα μπαστούνια της ζύμης.
Ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες .



Αραδιάζουμε  τα μπισκότα ξανά στο ταψί και τα ψήνουμε άλλα 10 λεπτά!!!



Καλή επιτυχία!!!!





1 σχόλιο:

  1. Τραγανά και υπέροχα μπισκότα που αξίζουν βραβείο!!!
    http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2013/11/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ