Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τηγανίτες ανεβατές!




Τηγανίτες ανεβατές, ποιός μπορεί να αντισταθεί?
Εννοείτε κανείς....... με αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές ....παλιά όταν οι νοικοκυρές φουρνίζανε τα ψωμιά αφήνανε λίγο ζυμαράκι και έκαναν στο τηγάνι τις τηγανίτες πότε γλυκές  με ζάχαρη ή μέλι και πότε αλμυρές γεμιστές με τυράκι.
Εγώ τις κάνω πολύ συχνά, τις αγαπάμε όλοι!!!



Υλικά:
500 γρ αλεύρι
2 κ.γλ. μαγιά ξηρή
1 ποτήρι νερό ζεστό
1κ.σ  βούτυρο
1 κ.γλ  μέλι
1 κγλ. αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τη μαγιά στο νερό, το μέλι και το βούτυρο, αφήνουμε 5-10 λεπτά να αφρίσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι σιγά-σιγά, κάνοντας μία μέτρια ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.




Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και μία πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.


 Ανοίγουμε ζυμαράκια όσο ένα μανταρίνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.




Καλή όρεξη!!!


2 σχόλια:

  1. ⋰˚هჱミ
    Douradas, parecem tão deliciosas!
    Recheadas é tudo de bom mesmo!!!

    Bom domingo!
    Beijinhos.
    ❤♡ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου γλυκιά μου φίλη, σε ευχαριστώ πολύ, σου στέλνω τα φιλιά μου!!! Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ