Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κότσια χοιρινά γιορτινά με πατάτες!







Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα χοιρινά κότσια, όχι μόνο για τις γιορτές, τα μαγειρεύω με διάφορους τρόπους, με τις πατάτες και το πράσο όμως έγιναν φανταστικά!!!
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Υλικά:
4 κότσια

2 πράσα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φέτες
1 1/2 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές βούτυρο φλόρα

Για τη σος:
3 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό
3 κουταλιές μπαλσάμικο λεμονιού πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κύμινο
θυμάρι ξερό και σχοινόπρασο  (προαιρετικά)
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά της σος.
Σε μία γάστρα αλείφουμε τα κότσια τις πατάτες τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.


Σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το καπάκι από πάνω.
Ψήνουμε 30 λεπτά στους 220 βαθμούς, μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες και άλλα 15 λεπτά στο τέλος να πάρουν χρώμα μόνο με τη λαδόκολλα.









Καλή όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ