Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ με μήλα και μέλι!



Κέικ με μήλα!
Υλικά:
2 αυγά
300 γρ. Ζάχαρη
325 γρ. Αλεύρι
1 μπέκιν
100 γρ. Καρύδια χοντροτριμμένα
250 γρ. Γιαούρτι
200 γρ. Ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. Κανέλα

Για την επικάλυψη:
3 μήλα
2 κουταλιές μέλι ζεστό
Για πασπάλισμα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.


Προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε το μπέκιν και το αλάτι στο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν.





Βουτυρώνουμε μία φόρμα 26άρα και χύνουμε το μείγμα.
Καθαρίζουμε τα μήλα κόβουμε στα 4 και τα χαράζουμε 3-4 φορές.
Τα αραδιάζουμε και περνάμε με το μέλι με ένα πινέλο.




Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45-50 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το μπήξουμε στο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και....







Καλή όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ